Reunited In Panama – gastblog

Hola chicos & chicas,

Aangekomen op het vliegveld in Panama-stad stond Silke aka Sylvia (haar naam uitspreken blijft lastig voor de Panamezen), heerlijk bruin gekleurd, op me te wachten. Een aantal knuffels en kussen verder gingen we op weg naar ons eerste hostel; Villa Vento Surf waar we 2 gezellige Duitse jongens hebben ontmoet die we na een week weer zijn tegengekomen in Bocas del Toro; het plaatsje waar we nu zitten. 

  
 
Maar eerst terug naar het begin; Panama-stad was Heet, Druk, Vies (zowel qua afval op straat als gefluit van ongeveer alle jonge en oude mannen die we zijn tegengekomen), Oud, Nieuw en Mooi. Nadat we er 2 dagen hebben rondgeslenterd, onze eigen ansichtkaarten hebben gefotografeerd, Balboa’s hebben gedronken en ceviche uit een foambeker hebben gegeten zijn we naar Het Vogelpark aka Soberania gegaan. Midden in het  regenwoud, hoog boven de bomen hebben we met een fantastisch uitzicht gespot; groene papegaaitjes, blauwe vogels, kolibries met als hoogtepunt de Toekan, correctie: een stuk of 10 toekans! Via het Panamakanaal zijn we vervolgens in de bus gestapt naar El Valle. 

   
 
  

   
    
 
Inmiddels hebben we stuk of 10 busritten gedaan waarvan 1 busrit te doen was ;-). Het gaat er hier iets anders aan toe dan we in NL gewend zijn. Lees: vol gas of vol op de rem, harde Spaanse muziek door de hele bus, achteruit rijden op de snelweg omdat er toch nog iemand aan kwam dus wij denken dat je hier je busrijbewijs gewoon bij je boodschappen krijgt. En dan hebben we het nog niet over de pikzwarte uitlaatgassen gehad als ze voorbij rijden!
  

El Valle; de plek om gouden kikkers te spotten. Deze droom was echter snel vervlogen omdat ze alleen nog maar in onderzoekscentra zitten omdat ze met uitsterven worden bedreigd. Omdat heel Panama-stad leegloopt met Pasen was het vinden van een hostel ietwat lastig, maar uiteindelijk hebben we een plekje gevonden bij een lief vrouwtje. In El Valle hebben we rondgefietst, m’n telefoon verloren, een griezelige jezusoptocht ervaren, watervallen gezien, marktjes bezocht en uitgerust bij Pozos termales een serene plek met zwembad en….modder! Wij konden niet achterblijven en hebben hier uiteraard genoten van het moddermasker :-)!

   

   
 

Na 2 dagen zijn we weer in de bus gestapt op weg naar Boquete. Een leuke tussenstop voor onze voorlopige eindbestemming Bocas Del Toro. In Boquete hebben we het avontuur opgezocht; ziplinen boven én tussen de bomen op circa 200 meter boven de grond. Met adrenaline die door je lichaam giert is het uitzicht fantastisch! 12 lines verder stonden we weer beneden en hebben we een welverdiend biertje op onszelf gedronken.
Na een veel te lange busreis en boottocht van een uur of 7 zijn we nu in Bocas aangekomen! Grote en kleine eilanden waar van alles te beleven valt; relaxen, bootje varen, kanoën, quad rijden, surfen, heel lekker eten én met vele cocktails gaan we hier een paar dagen genieten. Hopelijk ook van de zon, want de eerste regen (voor mij dan) is een feit. Jullie hoeven ons echter niet zielig te vinden want het is gemiddeld tussen de 25 en 30 graden!

   

   

De vakantie zal voor mij op de San Blas eilanden eindigen; een klein paradijs op aarde waar je, even weg van het vaste land, niets anders nodig hebt dan je bikini en zonnebrand, heel veel zonnebrand!

Hasta la vista!

X Eva 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s